Week tegen Kindermishandeling: het zekere voor het onzekere

Oren

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Eén persoon die bij een vermoeden van kindermishandeling in actie kwam. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.

Slachtoffers van kindermishandeling ervaren het zwijgen van de omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.

Toch vinden veel mensen het lastig om bij een vermoeden van kindermishandeling in actie te komen. Zie ik het wel goed? Vererger ik de onveiligheid van een kind niet als ik me ermee bemoei? Allemaal logische vragen, maar er is maar één helder antwoord op te geven. Zelfs bij het geringste vermoeden van kindermishandeling kom je in actie. Neem het zekere voor het onzekere en bel met Veilig Thuis (0800 2000), zie ook www.vooreenveiligthuis.nl

Dit artikel komt van de Week tegen Kindermishandeling en is geschreven in het kader van de Week tegen Kindermishandeling die is van 20 t/m 26 november 2017.

Logo Week tegen Kindermishandeling

Hulp nodig of vragen?