De wereld door een roze bril

liefde

We weten het allemaal: het leven is niet altijd makkelijk en vallen hoort erbij. Toch heb je momenten dat de moed je beetje in de schoenen zakt. Zeker de afgelopen maanden was het soms moeilijk om positief te blijven. De kinderen niet naar school, angst voor besmetting, thuiswerken terwijl er een kleuter om je bureau rent. Het was een lastige tijd. En hoewel er altijd moeilijke momenten zullen zijn, kunnen we inmiddels gelukkig wel weer hoopvol naar de toekomst kijken. Deze maand zetten we daarom een roze bril op en bekijken we het leven met een positieve en optimistische blik. 

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht kan het aan liefde niet ontbreken. Juist in deze tijd is het extra leuk om iemand die je lief vindt te verrassen met een leuke kaart, bloemetje of een videoboodschap. Stuur het naar opa en oma, vrienden en familie en desnoods naar alle buren. Verspreid liefde zoveel je kunt. 

Naast Valentijnsdag staat er nog een dag op de kalender deze maand waar je een warm gevoel van krijgt, dus houd onze pagina goed in de gaten om erachter te komen wat dat dan precies is.

Voor kinderen is liefde ook ontzettend belangrijk. Zeker jonge kinderen die opgroeien in deze tijd moeten weten dat fysiek contact zoals knuffels en kusjes geven in basis niet gek of gevaarlijk is. Het is essentieel voor hun ontwikkeling en het kan zelfs helpen om het immuunsysteem te versterken. Wel is het belangrijk om uit te leggen dat je nu niet iedereen maar kan gaan knuffelen, maar papa en mama kan altijd. En vergeet de pubers niet; ze zullen misschien wat meer tegenstribbelen, maar ook zij hebben die liefde nu meer dan ooit nodig.