De zomervakantie is bijna voorbij

bedtijd

Straks gaan alle kinderen weer naar school. Het kan best een uitdaging zijn om iedereen weer in het schoolritme te krijgen. Hieronder een paar tips die kunnen helpen.

Bedtijd

Begin al een paar dagen voordat school begint met naar bed gaan en opstaan op schooltijden. Doe dit geleidelijk, bijvoorbeeld elke dag een kwartier eerder naar bed. Zo kan uw kind rustig aan het ritme wennen en is het straks wat makkelijker als de school echt begonnen is.

Schoolspullen

Ga samen schoolspullen kopen zoals een rugzakje, drinkbeker en broodtrommel. Of zoek thuis de schoolspullen alvast met elkaar op. Zo maakt u uw kind ervan bewust dat school weer bijna begint.

Vakantie afsluiten

Sluit de vakantie af met nog een leuke activiteit. Bijvoorbeeld naar het zwembad, bos of het strand. Vertel uw kinderen dat dit de afsluiting van de vakantie is.

Rustig beginnen

Probeer in de eerste schoolweken niet veel andere activiteiten te plannen. Zo kan uw kind rustig wennen aan het ritme en heeft hij of zij thuis tijd om thuis uit te rusten.

Voor het eerst naar school?

Gaat uw kind voor het eerst naar (een nieuwe) school? Ga dan voordat de school begint al een paar keer samen even langs. Zo went uw kind vast aan de route naar school en bijvoorbeeld het schoolplein. Dat kan het straks wat minder spannend maken.