Ervaring van... Suzanne

Blog

Hij, ik en zij werden: WIJ!

Al in de kraamtijd kwamen de eerste kaartjes met ‘Familie …’  op de envelop. Familie! Dat vond ik best grappig. Maar echt begrijpen dat ik nu mama, hij papa en zij ons dochtertje is, heeft wel even tijd nodig gehad. En nog: toen er laatst een uitnodiging voor een feestje binnenkwam en ik zag dat de agenda leeg was, had ik ons haast al samen aangemeld. Ineens realiseerde ik me: er moet wel iemand voor Lotte zorgen!

Ik, mama!

Als er tijdens mijn zwangerschap iets vervelends gebeurde zoals een bijna-botsing met de auto, greep ik –onbewust- direct naar mijn buik. Toen ik dat merkte dacht ik: ik voel nu al dat ik dat kleintje wil beschermen! Maar het echte mama-moment kwam later. Ergens in de eerste dagen na haar geboorte lag Lotte op mijn buik en keek me met grote ogen aan. De tranen sprongen in mijn ogen: toen werd ik haar moeder.

Hij, papa!

‘Hallo jij daarbinnen in de buik, hier is papa. Wil je een beetje minder hard schoppen, dat doet mama pijn. Oké, doei, ik kom morgen weer met je kletsen.’ Ik zag het vader-zijn van mijn man al best vroeg helemaal voor me. Als ze nu samen spelen (inclusief dansen en gooien… tot haar grote plezier) zie ik dat zij echt iets speciaals hebben samen! Hem als papa zien was voor mij niet zo moeilijk.

Zij, óns dochtertje!

Met de komst van Lotte zijn we een gezinnetje geworden. Ten eerste gewoon omdat wij nu officieel die (nogal) burgerlijke status hebben. Maar vooral: omdat zij ons één geheel maakt. ’s Ochtends vroeg als we alle drie wakker zijn leggen we Lotte vaak even tussen ons in. Ze kijkt dan van de één naar de ander alsof ze wil checken of we er allebei wel zijn. Gerustgesteld besluit ze dit onderzoek met een grote glimlach! Op die momenten ben ik dolblij dat wij samen een (h)echte familie zijn!

Over mij

Ik ben Suzanne, 30 jaar en getrouwd met Jan-Willem. In mei 2015 is onze dochter Lotte geboren. Ze is een vrolijk en actief meisje en ik geniet er enorm van om een groot deel van de week met haar thuis te zijn: wat is het mooi om te zien hoe ze de wereld ontdekt! Familie en vrienden zijn belangrijk voor ons en daar brengen we dan ook veel tijd mee door. Daarnaast houd ik erg van muziek en van lekker eten!”

Hulp nodig of vragen?