Wat zullen we vandaag weer eens doen?

Wat zullen we vandaag weer eens doen?

Na 4 weken thuiszitten zijn een heleboel mensen wel een beetje door hun arsenaal aan creatieve ideeën heen. Alle bordspelletjes zijn gespeeld en de kleurplaten zijn af. Maar de kinderen zullen toch ook de komende tijd nog een beetje vermaakt moeten worden en niet de hele dag voor een scherm moeten zitten. We geven je daarom graag wat nieuwe inspiratie om de komende tijd mee door te komen.

1: Knikkeren

Een tijdloos spelletje dat eindeloos leuk blijft. Graaf een klein gaatje in de tuin of tussen een paar stoeptegels en dan proberen je knikker er in 1 keer in te laten rollen. Een kind kan het alleen spelen maar samen is natuurlijk veel leuker. Let wel op dat de kinderen steeds voldoende afstand van elkaar houden en gooi de knikkers na afloop even in een sopje. Kinderen moeten na het spel hun handen wassen met zeep.

2: Koken en bakken

Van cupcakes tot croissantjes, van sandwiches tot pannenkoeken en van een koude maaltijdsalade tot een lekker soepje. Er zijn heel veel gerechten die je eenvoudig samen met je kind kunt maken. Het is leerzaam, gezellig en met een beetje mazzel heb je meteen het eten voor het ontbijt, de lunch én het avondeten op tafel.

3: Van doos naar…..

wat je maar wil. Kartonnen dozen zijn ideaal knutselmateriaal. Iedere winkelier heeft ze en wil er vanaf. En voor jouw kinderen is het het begin van een avontuur. Wat wordt het deze keer: een vliegtuig, een schip of een fort. Een dingetje: zodra ze zijn uitgespeeld staat zo’n doos ongelooflijk in de weg. Spreek dus een termijn af hoe lang de doos mag blijven voor hij naar de oud-papierbak verhuisd.

4: Gezamenlijk kunstwerk op straat

Bijna ieder kind vindt het leuk: stoepkrijten. Ze maken hinkelbanen of parcours of gewoon leuke plaatjes. De laatste weken zie je ook veel mooie tekstboodschappen op de stoep zoals: ‘Zorg goed voor elkaar’ of ‘Alles komt goed’.
Wat je ook kunt doen is een gezamenlijk kunstwerk maken met alle buurtkinderen. Niet tegelijk natuurlijk maar omstebeurt. Spreek van tevoren een thema af. Bijvoorbeeld lente, jungle of ruimteschepen. Ieder kind voegt iets toe zodat het kunstwerk steeds groter wordt.

5: Quizen

Leuk en leerzaam voor bijna ieder moment van de dag. Bedenk 10 quizvragen die je gedurende de dag aan je kinderen stelt. De vragen moeten uiteraard passen bij de leeftijd van elk kind. Ook mag er best wat speurwerk voor verricht worden op Google of door te moeten bellen met een van de grootouders. Bijvoorbeeld: In welk jaar werd de Eiffeltoren gebouwd? of ‘Hoe heette de basisschool waar papa op zat?’ De antwoorden schrijft ieder kind in een schriftje. Tijdens het avondeten kun je kijken wie er de meest vragen goed had. De winnaar krijgt een kleinigheidje.