Hoe maak je leuke TikTok filmpjes met je kind?

Hoe maak je leuke TikTok filmpjes met je kind?

Voor kinderen is het steeds belangrijker om zichzelf te kunnen laten zien op sociale media zoals Instagram, Snapchat en TikTok. Laatstgenoemde staat specifiek bekend als platform voor korte, lieve en snelle video’s. Ook is het de plek waar trends worden gecreëerd en versterkt. Kinderen doen hier inspiratie op voor dansroutines, hacks, producten of knutsel en DIY-activiteiten. Je kind kent de app vast, maar misschien kun jij je kind helpen om video’s te maken. Daarom hier inspiratie met uitleg om in de schoenen van je kind te stappen.
 

1. TikTok challenge

Je kent vast en zeker nog wel de Ice Bucket Challenge? Dit was voor de tijd van TikTok, maar had het vast en zeker goed gedaan op dit social medium. Vandaag de dag zijn het vooral merken, influencers en muzikanten die een challenge aanwakkeren en viraal gaan. Voor jou is het zaak om uit te zoeken of er nu een challenge gaande is. Vervolgens ga je deze aan met je kind en plaats je deze als filmpje met de juiste hashtag. Of start gewoon zelf een challenge!?
 

2. Dans routine

Grote kans dat je jouw zoon, dochter, nichtje of neefje al weleens hebt gehoord over een TikTok-dans. Het zou zelfs kunnen dat hij of zij deze geheel op eigen wijze heeft gedemonstreerd. Allemaal leuk en aardig, maar hoe geweldig zou het zijn om samen eens een dansje op te nemen? Misschien kun jij jouw oude platencollectie onder het stof vandaan halen en op een van de klassiekers een nog legendarischere dansmove eruit gooien? Dan weet je in ieder geval zeker dat er ook nog iets goeds aan de jeugd wordt meegegeven!
 

3. Trending geluiden

Geluiden doen het ook echt supergoed op TikTok! Je hoeft alleen even uit te zoeken welke geluiden op dit moment populair zijn. Dit doe je bij het gedeelte ‘Geluiden toevoegen’, waarna je er een kunt kiezen uit een hele lijst van geluiden die trending zijn. Nu is het aan je kind om zichzelf op het geluid tot expressie te brengen en er een eigen draai aan te geven.
 

4. Lip synchronisatie

Een andere populaire soort video is de lip-sync. Lipsynchronisatie is het gelijk laten lopen van apart opgenomen geluid en jouw lippen. Eigenlijk een soort playbacken dus! TikTok is sinds september 2016 zelfs bekend geworden om de lipsynchronisatie video's, maar dit soort video’s zijn nog altijd populair. Dit komt omdat het genoeg ruimte biedt voor creativiteit en variatie. Zo kun je denken aan een dans, liedje of filmscène. Maar voel je vrij om met ideeën te spelen en creatief te zijn!
 

5. Tutorial

De tutorial is eigenlijk gewoon een DIY filmpje. DIY staat voor ‘Do It Yourself’, wat vanuit het Engels vertaald dus ‘Doe Het Zelf’ betekent. De insteek van dit filmpje is om een ander te laten zien hoe hij of zij kan doen wat jij kan. Dit kan van alles zijn, zoals koken, knutselen of tekenen, maar ook muziek spelen, dansbewegingen maken of trainingstips geven. Wat je ook kiest, bij een juiste opname is een DIY een garantie voor een viral, want iedereen wil wel wat leren!
 

Geen inspiratie?

Ze zeggen toch ook wel, ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’? TikTok heeft een Discover-sectie waar je de meest populaire video's en hashtags kunt vinden en bekijken. Zo kun je er eenvoudig achter komen wat er trending is of viraal gaat. Aangezien dit het meeste aandacht krijgt, hoef je het alleen nog maar na te doen, maar dan beter! Vergeet vooral niet lekker te spelen en ervan te genieten, dan doen die likes er ook niet zo toe. Uiteindelijk heb je toch een filmpje waar je voor de komende tijd met een glimlach naar en op terug kunt kijken.