Prijsvraag Opgroeien Zonder Alcohol

ranonkel

Mitchell van den Brink, leerling van de basisschool De Ranonkel in Purmerend, heeft de winnende slagzin bedacht voor de prijsvraag Opgroeien zonder alcohol. Donderdag 10 november heeft wethouder Eveline Tijmstra van de gemeente Purmerend samen met de jury zijn klas overvallen om hem zijn prijs te overhandigen. Mitchell kreeg een tegoedbon voor een paar mooie sneakers.

Mitchell was een van de 160 kinderen uit groep 7 uit de regio Zaanstreek-Waterland die meedeed met de prijsvraag Opgroeien zonder alcohol van GGD Zaanstreek-Waterland: Bedenk een leuke slagzin met het woord 'alcohol' erin. Mitchell bedacht de leukste slagzin: De club van alcoholvrij, daar hoor IK bij!

Zijn slagzin zal te zien zijn op armbandjes die de jeugdverpleegkundigen van de GGD gaan uitdelen tijdens de gesprekken die zij voeren met leerlingen van groep 7 en hun ouders.

Jury
De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en de negen gemeenten, is onlangs bij elkaar gekomen om alle inzendingen te beoordelen. De slagzinnen gaan over het hebben van plezier zonder alcohol, groepsdruk, geen alcohol onder de 18 jaar en de gevaren van het drinken van alcohol op jonge leeftijd voor de hersenen. De jury heeft unaniem gekozen voor de slagzin van Mitchell. Het laat op een originele en positieve manier zien dat je ook ergens bij kunt horen en dat het ook leuk kan zijn zonder alcohol!

Alcoholvoorlichting groep 7
De prijsvraag is een initiatief van GGD Zaanstreek-Waterland. Alle leerlingen uit groep 7 krijgen een consult bij de jeugdverpleegkundige van de GGD. In deze regio is dit consult uitgebreid met extra tijd voor alcoholvoorlichting aan zowel de ouders als de kinderen. Na afloop van het gesprek worden kinderen uitgenodigd om mee te doen aan de prijsvraag en hun inzending via www.opgroeienzonderalcohol.nl in te sturen. En dat hebben veel kinderen gedaan! In dit schooljaar gaan we, wegens groot succes, weer door met deze actie.